Home Test de inteligenta Test de inteligenta
Test de inteligenta PDF Imprimare Email
Test de inteligenta
Scris de claudia   
Vineri, 01 Octombrie 2010 06:52


Prin intermediul unui test de inteligenta exista o serie de aptitudini, abilitati si calitati pe care le poti identifica la propria ta persoana fara a depune eforturi mari. Un test de inteligenta poate contribui la identificarea si evaluarea in mod obiectiv si eficient a nivelului profesional la care te afli. Un astfel de test de inteligenta este utilizat de catre specialistii in resurse umane si in recrutare pentru a determina in cadrul procesului de selectie capacitatile tale de discernamant si perspicacitate. Daca ai posibilitatea sa realizezei un astfel de test de inteligenta specialistii in recrutare iti recomanda sa-l faci, deoarece acest test de inteligenta te va ajuta dupa parcurgerea lui sa te familiarizezi cu testele pe care le vei parcurge in urma interviurilor pentru angajare si vei putea sa reactionezi in mod corect la intrebarile cheie si la probele eliminatorii realizate de angajatori.
Un astfel de test de inteligenta este utilizat in mod frecvent in procesul de recrutare de catre marile corporatii si companii care detin un department de resurse umane si implicit unul de recrutare, acest test de inteligenta contribuind la imbunatatirea rezultatelor recrutarii si la simplificarea procesului de selectie. Examinarile ce au loc in urma etapei interviului se aseamana foarte mult cu examinarea ce sta la baza acestui test de inteligenta . Un test de inteligenta are o contributie majora asupra determinarii proriei imagini. In acest fel, un test de inteligenta te ajuta sa iti creezi o imagine realista asupra capacitatilor tale profesionale si sa iti stabilesti un reper profesional compatibil cu nivelul tau de inteligenta.
Un test de inteligenta poate identifica coeficientul real de inteligenta urmarind cateva aptitudini precum: perspicacitatea, gandirea matematica, logica si rationamentul, atentia distributive si capacitatea de a reactiona in situatii stresante sau sub presiune temporala si capacitatea de a se adapta la nou.
Rezultatele acestui test de inteligenta te pot ajuta sa te autopromovezi din punct de vedere profesional in cazul in care compania la care ai sustinut testul nu te va angaja. Aceste rezultate te pot ajuta sa te autoexaminezi si sa identifici eventualele goluri pe care trebuie sa le umpli in cariera ta profesionala. Desi aceste rezultate nu sunt intotdeauna concludente, sunt decisive in procesul tau de angajare, din acest motiv este bine ca raspunsurile tale sa fie sincere si obiective pentru a nu influenta in mod negativ rezultatele obtinute.

 

Sondaje

Credeti ca inteligenta poate fi dezvoltata?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com