Home Teste de inteligenta
Teste de inteligenta
Teste de inteligenta PDF Imprimare Email
Teste de inteligenta
Scris de claudia   
Miercuri, 29 Septembrie 2010 14:39


Foarte multe companii specializate in recrutare sau chiar si marile companii care detin departamente de resurse umane au adoptat din Occident o metoda de recrutare interesanta care include in procesul de selectie o serie de teste de inteligenta , care contribuie la evaluarea corecta a candidatilor din punct de vedere profesional. Aceste teste de inteligenta va ofera posibilitatea dumneavoastra ca si candidat sa va evaluati in mod corect abilitatile si capacitatile profesionale si va vor dezvalui capacitatile de discernamant si perspicacitate. Un alt avantaj pe care aceste teste de inteligenta il detin este faptul ca dupa ce iti vei realiza evaluarea prin intermediul lor te vei putea incadra intr-o treapta profesionala, fiind capabil sa te autoanalizezi si sa iti verifici nivelul professional la care te situezi.
Daca vei avea ocazia sa parcurgi astfel de teste de inteligenta vei fi familiarizat testele de acest gen care iti vor fi aplicate in urma interviurilor de angajare si nu vei fi luat prin surprindere de aceasta etapa. Examinarile ce au loc in urma etapei interviului se aseamana foarte mult cu examinarea ce sta la baza acestor teste de inteligenta . Din acest motiv tot mai multi angajatori includ in procesul de selectie al CV-urilor si astfel de teste de inteligenta.
Prin intermediul acestor teste de inteligenta atat angajatorul cat si tu veti putea determina nivelul IQ-ului si, in acest fel, va puteti forma o imagine realista si obiectiva cu privire la capacitatile tale profesionale. Coeficientul sau procentul de inteligenta poate fi identificat sau testat prin mai multe tipuri de teste de inteligenta de genul: teste de inteligenta logica sau teste de inteligenta verbala.Examinarea prin intermediul unor astfel de teste de inteligenta te familiarizeaza cu un posibil mod de evaluare care poate fi decisiv in procesul tau de angajare.
Angajatorii si specialistii in recrutare urmaresc cateva elemente cheie sau calitati profesionale pe care candidatul ideal ar trebui sa le detina pentru a fi compatibil cu postul disponibil. Printre aceste calitati profesionale analizate cu ajutorul acestor teste de inteligenta se numara: logica si rationamentul, perspicacitatea si gandirea matematica, atentia si capacitatea de a reactiona sub presiunea timpului sau a situatiilor stresante si capacitatea de concentrare in situatii limita. Parcurgerea acestor teste de inteligenta te va ajuta indiferent de rezultatul final al procesului de selectie, fiind pentru tine ca si candidat un punct de pornire pentru a-ti fixa o strategie de autopromovare in cadrul unui alt proces de recrutare ulterior.
Psihologii si specialistii in recrutare sustin ca persoanele care au parcurs cateva teste de inteligenta sunt mult mai bine pregatiti la un interviu, decat cei care realizeaza pentru prima data un astfel de test. Din acest motiv cei care au mai realizat astfel de teste de inteligenta cu alta ocazie fac fata mult mai usor intrebarilor capcana pe care recruiterii obisnuiesc sa le utilizeze pentru a face o selectie din lista de candidati. Pentru ca rezultatele testelor sa fie maxime, persoanele care le efectueaza trebuie sa raspunda cat mai corect si mai detaliat posibil, intr-un timp limita (testele de acest gen sunt contra cronometru) si cu sinceritate pentru ca raspunsurile sa fie cu adevarat concludente. In urma rezultatelor obtinute recruiterii stabilesc un criteriu de selectie in functie de punctajul obtinut de fiecare candidat in parte.


 


Sondaje

Credeti ca inteligenta poate fi dezvoltata?
 

Vizitatori Online

Avem 5 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com